Έλληνες γιατροί στον κατάλογο του «Forbes»

Ένας Κύπριος και ένας Ελλαδίτης περιλαμβάνονται στους καταλόγους με τους κορυφαίους καρδιολόγους και ογκολόγους (με ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού), του αμερικανικού περιοδικού «Forbes».

Ο ένας είναι ο Κύπριος καρδιολόγος Δρ. Σταύρος Γ. Δράκος, που βρίσκεται ανάμεσα στους 27 κορυφαίους καρδιολόγους των ΗΠΑ, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού «Forbes» για το 2017.

«Αυτή η διάκριση αντανακλά την πολύχρονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων ξεκινώντας από την οικογένειά μου μέχρι συνεργάτες και συναδέλφους στην Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο», αναφέρει ο κ. Δράκος προσθέτοντας ότι η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις συνεχείς εξελίξεις της Ιατρικής.

Ο Δρ. Σταύρος Γ. Δράκος ζει με την σύζυγό του Αλίκη Μηλιώτη-Δράκου, που είναι επίσης Κύπρια, και τα δυο παιδιά τους στη Γιούτα, όπου είναι καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα και Διευθυντής στο Πρόγραμμα Καρδιακής Ανεπάρκειας, Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

O δεύτερος διακριθείς είναι ο Έλληνας Δρ Γιώργος Ράπτης και περιλήφθηκε στον κατάλογο του «Forbes» με τους κορυφαίους ογκολόγους στις ΗΠΑ (με ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού). Είναι διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Καρκίνου του Northwell, ενός δικτύου πολυεπιστημονικών εμπειρογνωμόνων που φροντίζουν 16.000 νέους καρκινοπαθείς κάθε χρόνο και διεξάγει διεπιστημονική κλινική και μεταφραστική έρευνα.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο