Μέσα στην ημέρα η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

E​ντός της ημέρας αναμένεται η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Αυτή τη φόρα δεν θα έχει στόχο την άντληση χρήματος, αλλά την ανταλλαγή ομολόγων, ώστε το προφίλ του χρέους να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έξοδος στις αγορές θα γίνει μέσω ανταλλαγής (swap) 20 ομολόγων ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με 5 ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας που θα έχουν διάρκεια από 5 ως 25 έτη.

Ο ΟΔΔΗΧ, εφόσον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δώσει το «πράσινο φως» θα προχωρήσει με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην επόμενη κίνηση μετά την έκδοση του ομολόγου το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία μίνι αναδιάρθρωση χρέους και αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές για άντληση ρευστόστητας και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Πέρα από αυτό ο βασικός στόχος των εκδόσεων αυτών είναι να διαμορφωθεί ένα πεδίο αγορών και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν αποφασίσει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στις κατηγορίες των επιλέξιμων για το QE. Πέρα από τη σημερινή έξοδο στις αγορές, που αναμένεται, για την κυβέρνηση είναι μείζονος σημασίας και άλλη μια κίνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο