Επτά συμφωνίες Κύπρου – Ρωσίας υπογράφονται στη Μόσχα

Εφτά συνολικά συμφωνίες έχουν οριστικοποιηθεί και θα υπογραφούν τελικά αύριο Τρίτη στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κρεμλίνο με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δυο Πρόεδροι θα υπογράψουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2018 – 2020 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που καλύπτει όλο το φάσμα τομέων συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, όπως είναι η πολιτική, η οικονομία, η ενέργεια, η άμυνα, το εμπόριο, διεθνή θέματα και θέματα ΕΕ.

Επίσης, οι αρμόδιοι Υπουργοί των δυο χωρών θα υπογράψουν συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία, τις Διεθνείς Οδικές Μεταφορές, τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας, και συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων που διεξάγονται σε περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Επίσης, θα υπογραφούν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και Κοινή Διακήρυξη μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για συνεργασία στον τομέα του Εκσυγχρονισμού των Οικονομιών. Σημειώνεται πως οι δυο χώρες έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 60 διμερείς συμφωνίες. Κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία το 2015 είχαν υπογραφεί 12 συμφωνίες.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο