Tσίπρας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και το μοντέλο που τη δημιούργησε

Αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα καταγράφηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο (Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ) με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.    

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι -οπότε αναχωρεί για την Ουάσιγκτον για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ- ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο