Πιθανή συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ

Διπλωματικός πυρετός στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διεθνείς επαφές με σειρά σημαντικών επισκέψεων στο εξωτερικό. Από το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδουν τις πληροφορίες για προγραμματισμένο τετ α τετ ΤραμπΤσίπρα στις 17 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές παραδέχονται ότι «υπάρχουν επικοινωνίες και ανοικτός δίαυλος ανάμεσα στις δυο πλευρές». Και δεν αποκλείουν μάλιστα, να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο αντρών «ακόμα και το Φθινόπωρο».

Στο μεταξύ, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με βοηθητικό στοιχείο τη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, έχει ριχτεί στο κυνήγι των επενδύσεων και προσβλέπει ιδιαιτέρως στη στήριξη των εταιρειών αλλά και των επιχειρηματιών της Ομογένειας, προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση ανάκαμψη της οικονομίας. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο