Μεταρρυθμιστικό μήνυμα για την Ευρωζώνη θα στείλει ο Μακρόν από την Αθήνα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επιχειρήσει να στείλει από την Αθήνα μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από Γάλλους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Η ιδέα είναι η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της για ανάκαμψη», δήλωσε ένας εκ των συμβούλων του Μακρόν, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Reuters. Ο ίδιος, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης, είναι επίσης να τονίσουμε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά». «Η κρίση αποκάλυψε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες, η Ελλάδα μπορεί να το καταδείξει αυτό», συνέχισε ο Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος πάντως καθησύχασε πως, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Είπε επίσης ότι «δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια». Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις του Μακρόν θα αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση του Γάλλου προέδρου και του επιτελείου του ότι η ζώνη του ευρώ πρέπει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή δυσκολία. Της επίσκεψης του Μακρόν στην Ελλάδα, θα προηγηθεί η τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, καθώς και οι συναντήσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο