«Πράσινο φως» για έξι νέα πολυώροφα κτίρια ύψους 200 μέτρων στην Αθήνα

Έξι νέα ψηλά κτίρια ύψους 200 μέτρων σχεδιάζονται μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της επένδυσης για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Οι νέοι «πύργοι» της Αθήνας, καθώς και διαφορετικοί τύποι κατοικίας, έχουν αρχικό προϋπολογισμό 6,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), μέρος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

Οι σχεδιαστές του αναφέρουν πως στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολεοδομικού συγκροτήματος, με την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου μητροπολιτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής μέσα σε ένα νέο και ελκυστικό κοσμοπολίτικο κέντρο με χρήσεις κατοικίας, εμπορίου και αναψυχής, που θα προσελκύσει κατοίκους, επιχειρηματίες και Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο σχεδιασμός για τα έξι ψηλά κτίρια περιλαμβάνει: πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων (metropolitan park arena), ψηλό κτήριο κατοικιών στη μαρίνα (marina residential tower), κτίριο γραφείων στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (office tower), κτίριο ξενοδοχείου στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (hotel tower), κτίριο αναψυχής με καζίνο στη ζώνη ανάπτυξης: ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα (integrated resort tower), κτίριο κατοικιών στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-2: ψηλό κτήριο μικτών χρήσεων (promenade residential tower).

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο