Ρωσικός τουρισμός: 3η στις online πωλήσεις πακέτων η Ελλάδα

Τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή προορισμού διακοπών στις διαδικτυακές κρατήσεις ήταν η Ελλάδα για τους Ρώσους κατά το πρώτο 6μηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, από 33 μέλη της και αφορούν τις κρατήσεις στην πλατφόρμα Onlinetours.ru για οργανωμένα πακέτα διακοπών. Η Ελλάδα συγκέντρωσε το 8,2% της πίτας κρατήσεων στο διαδίκτυο και ο αριθμός των πακέτων που πωλήθηκαν για διακοπές στη χώρα μας παρουσίασε αύξηση 48% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πρώτη επιλογή των Ρώσων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ήταν η Τουρκία με μερίδιο 25,7% και ακολούθησε η Ρωσία. Με σημαντικά μικρότερα μερίδια, στην 4η θέση, έπειτα από την Ελλάδα, εντοπίζεται η Ταϋλάνδη (7,9%, με αύξηση 89% από πέρυσι), η Κύπρος (7,5%, με αύξηση 39% από πέρυσι), η Τυνησία (μερίδιο 3,8%, αυξημένο κατά 42%), η Ισπανία (3,1% με αύξηση 15%), τα ΗΑΕ (3%, με αύξηση 219%), η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ινδία (από 2%).Επιπλέον, όσον αφορά το χρόνο κράτησης πριν την ημερομηνία αναχώρησης, διευρύνθηκε κατά 51% για όλους τους δημοφιλείς προορισμούς.

Όσον αφορά τη χώρα μας, ο μέσος όρος των κρατήσεων έγινε 45 ημέρες πριν την αναχώρηση, δηλαδή η περίοδος αυτή παρουσιάζει αύξηση 87,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή, όταν αντιστοιχούσε σε 24 ημέρες.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία Onlinetours.ru, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο όγκος των πωλήσεων των τουριστικών πακέτων μέσω αυτής της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 105%. Ως επί πλείστον, οι διαδικτυυακές κρατήσεις έγιναν από τους Μοσχοβίτες και τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης.Οι πρώτοι τουρ οπερέιτορ σε on line πωλήσεις μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας ήταν οι τουρ οπερέιτορ “Biblio Globus”, “NTK Intourist” και ALEAN.Οι Ρώσοι επέλεξαν κυρίως ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών «all inclusive».

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο