Η σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία στη Μόσχα

Η Ελλάδα θα είναι και φέτος δυναμικά παρούσα στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 στη ρωσική πρωτεύουσα. Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 ανοίγοντας νέες προοπτικές και γέφυρες πολιτιστικών ανταλλαγών, η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου κυρίως ελληνικού βιβλίου.

Το Ελληνικό Περίπτερο θα φιλοξενήσει νέες εκδόσεις σύγχρονης κυρίως πεζογραφίας και ποίησης, βιβλία παιδικά, ιστορικά καθώς και λευκώματα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής τέχνης, ενώ θα παρουσιάσει και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με συζητήσεις, εργαστήρια εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και εκδηλώσεις για τα παιδιά. Πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία της βραβευμένης με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2017, Κάλλιας Παπαδάκη, η οποία θα μιλήσει για θέματα λογοτεχνίας και ταυτότητας, για το ζήτημα της γλώσσας ως δομικό στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας, καθώς και για τις επιρροές της εθνικής καταγωγής στο έργο του συγγραφέα και τις δυνατότητες διάχυσης στο παγκόσμιο κοινό.

Τέλος, θα παρουσιαστούν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, μέθοδοι εκμάθησης ελληνικής γλώσσας καθώς και η πρόσφατη έκδοση-λεύκωμα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού «Εικονογράφοι από την Ελλάδα» που περιλαμβάνει έργα 81 καλλιτεχνών.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο