Κατάπαυση πυρός στη Συρία αποφάσισαν Πούτιν-Τραμπ

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία κι η ανακωχή αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Κυριακή, μετέδωσε το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra σήμερα.

Ο Ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Μομάνι δήλωσε ότι με βάση τις «διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στο Αμάν, μια κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοστεί κατά μήκος μιας γραμμής επαφής που συμφωνήθηκε από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τις παρατάξεις που τις υποστηρίζουν από τη μια και τους αντάρτες από την άλλη». Στο Αμβούργο, οι επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα της ανακωχής στη Συρία συζητήθηκε κατά τη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για άλλες περιοχές της Συρίας όπου είναι εφικτή μια αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, οι δύο ηγέτες ενέκριναν τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 9η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους που έλαβαν χώρα σε μια «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο