Η FAZ αποθεώνει την Ελλάδα: Νικήτρια της φετινής τουριστικής χρονιάς

Ακόμη μια αναφορά του γερμανικού Τύπου στον ελληνικό τουρισμό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θετικών δημοσιευμάτων, καθιστώντας την Ελλάδα νικήτρια της φετινής τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, σε δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσιάζει εκτενές αφιέρωμα από τους κορυφαίουςtour operators της Γερμανίας, TUI και Thomas Cook. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η ειδική αναφορά -παραθέτοντας στοιχεία- που πραγματοποιεί η γερμανική εφημερίδα:

«Καταναλωτές από τη Γερμανία δαπάνησαν 86 δισ. ευρώ το 2016 για διακοπές, σύμφωνα με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων (DRV) και την εταιρεία έρευνας αγοράς GfK. 59,8 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν ήδη πριν από την έναρξη των ταξιδιών, για κρατήσεις ξενοδοχείων, πτήσεων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Περίπου το μισό αυτού του ποσού, δηλαδή σχεδόν 30 δισ. ευρώ, αντιστοιχεί στη δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων, όπως η TUI και η Thomas Cook. Τα υπόλοιπα χρήματα αντιστοιχούν σε τουρίστες που προτιμούν να κάνουν ξεχωριστή κράτηση ξενοδοχείου, να τηλεφωνούν οι ίδιοι στην πανσιόν του χωριού, να χρησιμοποιούν πλατφόρμες εύρεσης δωματίου όπως το Airbnb ή να κάνουν κάμπινγκ».

Παράλληλα η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «μετά από μια δύσκολη χρονιά το 2016, με τους τουρίστες όχι μόνο να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, αλλά να και να απορρίπτουν και σχεδόν ολοκληρωτικά σχετικές προσφορές των tour operators, οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού γενικού τουρισμού -TUI και Thomas Cook – αισιοδοξούν και πάλι. Η Ελλάδα είναι η νικήτρια της χρονιάς, η Αίγυπτος καταγράφει διπλασιασμό των κρατήσεων. Η TUI, μετά το μισό της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς που διαρκεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σημειώνει αύξηση του τζίρου κατά 3%, σε σχεδόν 6,4 δισ. ευρώ. Και η Thomas Cook κατέγραψε αύξηση 3%, με τον τζίρο της να ανέρχεται σε περίπου 3,4 δισ. ευρώ».

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο