Τσακαλώτος: Θετικό το κλίμα στους επενδυτές για την Ελλάδα μετά το Eurogroup

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομία μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ο υπουργός Οικονομικών είπε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της οικονομίας το 2017 και την αισιοδοξία του ότι θα διατηρηθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα έτη, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος -όπως συμπλήρωσε- στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, σημείωσε ότι ένας ακόμα στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο