Σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδος- Ρωσίας

Τη σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων, συμφώνησαν οι συμπρόεδροι της μικτής διυπουργικής επιτροπής ΕλλάδοςΡωσίας που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο, προετοιμάζοντας τη μικτή διυπουργική επιτροπή που θα γίνει το Νοέμβριο στη Μόσχα. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, και τη ρωσική ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι συζητήσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αφορούσαν όχι μόνο τη διακρατική αλλά και την περιφερειακή συνεργασία, καθώς και την δραστηριοποίηση των ιδιωτικού τομέα εκατέρωθεν, με την ενεργοποίηση του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση, «μια νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας ξεκινά για τις δύο χώρες». Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στη σημασία της επιλογής της Κρήτης, που δείχνει τη σημασία που αποδίδουν οι ίδιοι οι Ρώσοι στο νησί, τόσο τουριστικά όσο και γενικότερα ως προς τις προοπτικές ανάπτυξης.

Εξ άλλου ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ, μίλησε απόψε σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, με θέμα «Μεταφορές και τουρισμός στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο», που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ομιλία του, ο κ. Σοκόλοφ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλώνοντας πως η συνεργασία με την Ελλάδα είναι από τις συνεργασίες που υποστηρίζει η Ρωσία και όχι μόνο σε θέματα τουρισμού.

«Εμείς καταλαβαίνουμε τη σημασία του τουρισμού, εσωτερικού και εξωτερικού» είπε, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο κ. Σοκόλοφ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την κρητική φιλοξενία, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Ρώσο πρέσβη στη χώρα μας Αντρέι Μασλόφ, παρακαθήμενος σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο δήμος Ηρακλείου στο δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα».

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο