Πουλήθηκε το Athens Ledra για 33 εκ. €, αυτός είναι ο αγοραστής!!!

Επιτυχής ήταν ο σημερινός πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra που διενεργήθηκε από την συμβολαιογράφο Αθηνών κα. Ευαγγελίας Αλευράκη, κατ’ εντολήν της δανείστριας τράπεζας ALPHA BANK.

Η εταιρία «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που συστάθηκε στις 6 Ιουνίου 2017, είναι η μοναδική εταιρία που κατέθεσε προσφορά, με το ποσό των 33.050.000 € και «κέρδισε» το ακίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο είχε βγει στον πλειστηριασμό αρχικά για το ποσό των 48 εκ. €, αλλά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας, που εδρεύει στην οδό Βουκουρεστίου 19, στην Αθήνα, είναι ο κ. Απόστολος Γομόπουλος, οικονομολόγος που έχει γεννηθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν ακόμη οι κ.κ. Ανδρέας Καψάλης, μηχανικός και Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος, δικηγόρος. O κ. Λαμπαδάριος, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, σε κυβέρνηση της ΝΔ, επί υπουργίας Φάνης Πάλλη Πετραλιά.

Η «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει μετοχικό κεφάλαιο 10 εκ. ευρώ και διάρκεια ζωής 50 έτη.

H εταιρία εκπροσωπεί τον μεγάλο αμερικανικό οίκο HINES, που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και ο οποίος τα τελευταία χρόνια «βολιδοσκοπεί» την ελληνική αγορά. Μάλιστα φήμες τον έφεραν και ως υποψήφιο για την  πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στον οποίο αν και τα στελέχη του πραγματοποίησαν πολλές επαφές, στον διαγωνισμό τελικά δεν συμμετείχε.
Σημειώνεται ότι τα γραφεία της νεοσυσταθείσας αυτής εταιρίας, βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση, με τα γραφεία της Hines στην Ελλάδα.
Διευθύνων σύμβουλος της Hines Greece είναι ο κ. Γομόπουλος, ενώ εργάζεται και για τα Hines European Development Fund I and II, που έχουν επενδύσει μεταξύ άλλων και σε ξενοδοχεία στην Ισπανία. Ο κ. Γομόπουλος έχει BS in Economics από το University of Chicago, και έχει λάβει MBA από το Harvard Business School.

O κολοσσιαίος αμερικανικός όμιλος Hines έχει επενδύσει ενεργά, αναπτύσσει και αποκτά ακίνητα στην Ευρώπη για περισσότερα από 20 χρόνια. Με έδρα το Λονδίνο, η Hines Europe έχει παρουσία σε 42 πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της εταιρίας περιλαμβάνει χαρτοφυλάκια προνομιούχων γραφείων, λιανικών, βιομηχανικών και οικιστικών ακινήτων.

Στο χαρτοφυλάκιό της διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα των 13,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων εμβληματικά ακίνητα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο, το Tour Carpe Diem στο Παρίσι, κ.λπ..

Παγκοσμίως

Η Hines είναι μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 1957, με παρουσία σε 189 πόλεις σε 20 χώρες και 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων των 48,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης καταπιστευματικών επενδύσεων και 48 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες τρίτων σε ακίνητα.

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Gerald Hines, στο Houston και αυτή τη στιγμή, έχει σε εξέλιξη 114 επενδυτικά projects, σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.205 ακίνητα, συνολικής έκτασης άνω των 390 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Το ιστορικό

Το Athens Ledra, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη και έκλεισε τον Μαϊο του 2016, λόγω χρεών και οικονομικών προβλημάτων. Για σχεδόν  30 χρόνια, τη διαχείριση του  ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποχώρησε το Νοέμβριο του 2013.

Μετά την αποχώρηση της Marriott, το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra και λειτουργούσε από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ ΑΕ, η οποία υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Ακολούθως, το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε συνεχείς (4) πλειστηριασμούς, από την Alpha Bank, που δεν τελεσφόρησαν, μέχρι τον σημερινό, που ήταν επιτυχής.

Πηγή: money-tourism.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο