Μνούτσιν: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τη θέση ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να ενθαρρύνει το ΔΝΤ να συζητήσει τη συμμετοχή στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν. Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Μνούτσιν, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, κάνει λόγο για «πρωτίστως ευρωπαϊκό θέμα», ωστόσο, προσθέτει ότι οι ΗΠΑ το παρακολουθούν «καθώς, είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές». «Ελπίζουμε ότι μια λύση για το ελληνικό θέμα θα έρθει στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ακόμη.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, τα λόγια του δεν δείχνουν ότι προτίθεται να θέσει εμπόδια σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, σε έκθεσή του το ΔΝΤ αναθεωρεί προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017, εκτιμώντας πως φέτος η χώρα μας θα πετύχει ανάπτυξη 2,2% του ΑΕΠ, δηλαδή 0,6 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τις έως τώρα προβλέψεις του.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε για πολλοστή φορά την πάγια θέση του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι «δεν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας εάν θεωρούμε πως, σύμφωνα με τους κανόνες που θέτουμε, το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο