Στην Αθήνα το απόγευμα το Άγιο Φως

Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη αναχωρεί σήμερα για τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Από το Τελ Αβίβ η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, και στη συνέχεια με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου θα βρεθεί στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:30 όπου θα γίνει ειδική τελετή για την υποδοχή του. Στη Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως θα φτάσει στις 21:50.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος Αθηναγόρας και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο