Διυπουργική για οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ουκρανίας

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την οικονομική συνεργασία. Ζητήματα ασφάλειας και διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, στο πρωθυπουργικό Μέγαρο της Ουκρανίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση διυπουργικής συνάντησης το προσεχές διάστημα, με αντικείμενο την οικονομική συνεργασία. Μετά το πέρας της συνάντησης, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική βάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο».

Τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για ειρήνευση και εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. «Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών της κρίσης» είπε επίσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε: «Έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών».

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο