Το διαδίκτυο θα πέσει για ένα 24ωρο το 2017;

Κάποια στιγμή μέσα στο 2017, το ίντερνετ θα «πέσει» για τουλάχιστον ένα 24ωρο, προβλέπει η εταιρία ασφαλείας διαδικτύου LogRhythm. Γιατί; Λόγω κάποιας κυβερνοεπίθεσης, απαντά ο Τζέιμς Κάρντερ, επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της αμερικανικής εταιρίας. Ο Κάρντερ δεν μιλάει, όμως, για μια επίθεση που δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα για μερικές ώρες… Ισχυρίζεται ότι οι χάκερ θα «γκρεμίσουν» το διαδίκτυο για αρκετές ώρες.

«Το 2017, θα δούμε κάπου, κάποια στιγμή μια μεγάλη επίθεση» δήλωσε ο Κάρντερ στο Business Insider, και συμπλήρωσε: «Εάν πέσει το διαδίκτυο, τότε οι αγορές θα βυθιστούν». Σύμφωνα με τον ειδικό, οι χάκερ έκαναν… δοκιμαστικά κατά τη διάρκεια του 2016. «Δοκίμαζαν “πυραύλους” μέσα στον ωκεανό. Είδαμε τις μεγάλες επιθέσεις DDos πριν από μερικούς μόλις μήνες. Η επίθεση αυτή έριξε ιστοσελίδες όπως το Twitter και το Spotify για αρκετές ώρες…

Ήταν στην πραγματικότητα μόνο δοκιμές», ανέφερε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Εάν μπορείς να αποδείξεις ότι μπορείς να ρίξεις μεγάλες ιστοσελίδες και ένα “καλό κομμάτι” του αμερικανικού διαδικτύου για μερικές ώρες τότε ένα 24ωρο μπλακ άουτ μοιάζει αρκετά απλό».  Την ίδια ώρα, ο ειδικός ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων θα γίνει ακόμη πιο έντονο, πλήττοντας σοβαρά τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο