Σαφές μήνυμα Μοσκοβισί: Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Την κοινή πεποίθηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι είναι ώρα και για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη μας και σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέοςκαι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη συζήτηση. Πρόσθεσε δε ότι στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση, κάτι που θα είναι, όπως τόνισε, θετικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα έχει απολύτως την ικανότητα για ανάκαμψη και αξίζει της εμπιστοσύνης μας, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, για να σημειώσει ότι «θέλουμε να είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» και πως «τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να καρπωθεί τα οφέλη των προσπαθειών της, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης». Κατά τον Πιέρ Μοσκοβισί «είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση και η δεύτερη είναι καθ’ οδόν». Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, είπε ότι τώρα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές. Τόνισε ότι σκοπός μας είναι να γίνουμε από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης και ότι ήδη έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» και ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη ως σύνολο αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις. Επισήμανε επιπλέον ότι, η Ελλάδα ως χώρα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ αντιμετωπίζει προκλήσεις όχι μόνο αναφορικά με την οικονομική κρίση, αλλά και την προσφυγική κρίση και την κρίση ασφάλειας. «Γι’ αυτό πιστεύω», υπογράμμισε, «ότι τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές», σημειώνοντας ότι έχουμε ήδη αποδείξει τη βούληση μας και πως όμως περιμένουμε και από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο