Μετά τον Καλογρίτσα, υποψήφιος καναλάρχης ο Ιβάν Σαββίδης

Μετά τον αποκλεισμό της εταιρείας του Χ. Καλογρίτσα στο «παιχνίδι» των αδειών μπαίνει η εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ως πρώτος επιλαχών με 61,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, ως δεύτερος επιλαχών και πλέον πρώτος, ήταν ο Alpha με 61 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εταιρεία του κ. Σαββίδη θα χαρακτηριστεί «προσωρινός υπερθεματιστή» και στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ολοκλήρωση του ελέγχου θα πρέπει να καταβάλει το 1/3 του ποσού για την άδεια που θα της παραχωρηθεί. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαββίδης είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα πληρώσει τη δόση για να αποκτήσει την άδεια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαβββίδης είχε καταθέσει πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά για τον Alpha, καθώς και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τιςτηλεοπτικές άδειες, να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Όπως δήλωσε:

«Από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα αυτό το γεγονός. Την σοβαρότητα των προθέσεών μου την έδειξα με την πρότασή μου ύψους 61,7 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι είναι, όμως, ένας διαγωνισμός, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Για αυτό κι εγώ συνεχάρην αυτούς που κέρδισαν. Υπήρξαν, ωστόσο, άνθρωποι που το προσέγγισαν αυτό με διαφορετικό τρόπο και έπαιξαν παιχνίδι. Την σοβαρότητά μου θα την δείξω και στη συνέχεια. Ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω συμμετοχή στο χώρο της media business. Είμαι έτοιμος, στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν στο διαγωνισμό, και μεταξύ αυτών και στον κύριο Κοντομηνά και στο κανάλι Alpha, να πουλήσουν το κανάλι τους, κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν».

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο