Καταπατημένα περισσότερα από το 60% των δημόσιων ακινήτων

Καταπατημένη σε ποσοστό περίπου 60 – 65 % είναι η δημόσια ακίνητη περιουσία σε όλη την χώρα, με την Αττική να κατέχει τα σκήπτρα, αφού εκτιμάται ότι το 80% της δημόσιας ακίνητης περιουσίας είναι καταπατημένη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι δημόσιες εκτάσεις που οικειοποιήθηκαν παράνομα ιδιώτες κυμαίνονται από 47% έως και το 70%. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα έγγραφα που κατέθεσε στηνΒουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ε. Μπασιάκου.

Η βασική αιτία (εκτός από την έλλειψη πλήρους κτηματολογίου) είναι η εικόνα διάλυσης που δίνουν στις περιγραφές τους οι διευθυντές των περιφερειακών διευθύνσεων δημόσιας περιουσίας: υποστελεχωμένες, με υπαλλήλους που δεν έχουν νομικές γνώσεις και ασχολούνται ταυτόχρονα με πολλά αντικείμενα, με έλλειψη τόσο πρόσβασης ακόμη και στο διαδίκτυο όσο και πιστώσεων για να προχωρήσουν σε αποβολές των καταπατητών.

Στις απαντήσεις που έστειλαν στο υπουργείο οικονομικών οι επτά περιφερειακές διευθύνσεις περιγράφουν μια κατάσταση τόσο τραγική που κάποιες από αυτές δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια ενδεικτική εκτίμηση των καταπατήσεων.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο