Συνέδριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στα Χανιά

Η επιχειρηματικότητα των γυναικών στην εποχή της κρίσης είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης στοσυνέδριο που πραγματοποιείται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Το συνέδριο διοργανώνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το «Κέντρο στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών-ΕΡΓΑΝΗ». Το πρόγραμματου συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, και οι εργασίες του κλείνουν με ένα σεμινάριο, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα εν καιρώ κρίσης: Ανταλλαγή γνώσης, ιδεών και εμπειρίας. H οπτική του φύλου», στο οποίο θα γίνει διάλογος μεταξύ των ακαδημαϊκών και των παρευρισκόμενων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή ένα ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ο ερευνητικός συνεργάτης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Λεωνίδας Ζαμπετάκης παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ρυθμός που οι γυναίκες «στήνουν επιχειρήσεις» υπολείπεται των ανδρών. Οι άνδρες επιλέγουν το επιχειρείν σε ποσοστό 10% έναντι ποσοστού 7% των γυναικών. Ωστόσο, οι γυναίκες επιχειρηματίες έχουν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης από αυτό των ανδρών.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κατερίνα Σαρρή, υπογράμμισε ότι: «η επιχειρηματικότητα είναι μία, δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα γυναικεία και ανδρική, αλλά επιχειρηματικότητα που ασκείται από γυναίκες». Η καθηγήτρια του από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Μάγια Σπανουδάκη υποστήριξε ότι: σε χώρες με υψηλή ανεργία εμφανίζεται αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Τέλος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστας Καφέτσιος τόνισε ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από το περιβάλλον κάθε περιοχής.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο