Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού: η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στον κόσμο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στην Αθήνα. Πρόκειται για μια επένδυση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα κολοσσιαίο κατασκευαστικό έργο, που θα αναδείξει και θα καθιερώσει την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλάσης.

Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστικές αναπτύξεις, υπερ-τοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα, κλπ. Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

Tο επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό.

Η επένδυση θα δημιουργήσει 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Σε πλήρη ανάπτυξη το Έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Η συμβολή του Έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε €10δις σωρευτικά. Οι επιπτώσεις του Έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1.000.000 πρόσθετων τουριστών ετησίως.

Ακριβώς δίπλα στην ανατολική είσοδο του έργου και δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται το PalaceHotel της ξενοδοχειακής αλυσίδας BomoClubτου Ομίλου Μουζενίδη, το οποίο πέρα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σας προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθείτε και να παρακολουθήσετε από κοντά την πορεία των εργασιών του τεράστιου αυτού αναπτυξιακού έργου. 

Πηγή: grekomania.com

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο