Η κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ- Dogus φαβορί για την απόκτηση του HILTON Αθήνας

H κονοπραξία «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (ΤΕΜΕΣ) του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Dogus Holdings του Τούρκου μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ είναι το φαβορί για την απόκτηση του ξενοδοχείου HILTON της Αθήνας, καθώς φέρεται να είναι η μόνη που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την αγορά του 97,3% της «Ιονικής Ξενοδοχειακής», ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχείου, θυγατρικής της Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα ΤΕΜΕΣ-Dogus θα συμμετάσχουν και δύο επενδυτικά funds, καθώς και όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων.

Ο δεύτερος μνηστήρας στη διεκδίκηση του HILTON ήταν ο επενδυτικός αμερικανικός φορέας Lone Star, με διαχειριστή τον Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, Κατά τις πληροφορίες, όμως, η Lone Star. αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τη διαδικασία κατάθεσης προσφοράς. Η Lone Star διαχειρίζεται 16 επενδυτικά funds με συνολικά κεφάλαια ύψους 65 δισ. δολαρίων.

Από πλευράς Alpha Bank μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ενώ υπάρχει συμφωνία εμπιστευτικότητας, που απαγορεύει στους μνηστήρες να γνωστοποιήσουν ο,τιδήποτε.

Εκ των πραγμάτων, η απόφαση πώλησης του HILTON θα εξαρτηθεί από την προσφορά, με το ικανοποιητικό ύψος να έχει τοποθετηθεί στα 180 εκατ. ευρώ.

Ο τουρκικός  όμιλος Dogus Holdings κινείται μέχρι τώρα έξυπνα στην ελληνική αγορά, διεισδύοντας με Έλληνες και άλλους ξένους εταίρους, προφανώς για να μην προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις. Στο Αστέρα Βουλιαγμένης μετέχει με Αραβικά funds, στις μαρίνες με τον Όμιλο Κυριακούλη και τώρα στο HILTON με τον Όμιλο Κωνσταντακόπουλου.

Κατά τις πληροφορίες, επιθυμεί την είσοδό του και σε τηλεοπτικό σταθμό και μένει να δούμε πώς και αν θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και στον τομέα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Dogus, Ferit Sahenk, είναι ο τρίτος πλουσιότερος Τούρκος και προσωπικός φίλος και κύριος χρηματοδότης του Ερντογάν. Πλέον πατάει γερά και δυνατά και στην Ελλάδα, έχοντας αγοράσει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο HILTON, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, δεν θα βλέπει εξ αποστάσεως...

Πηγή: tornosnews.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο