Η Λέσβος στο επίκεντρο του γερμανικού δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος

Στην προβολή της Λέσβου και των πολλαπλών πλεονεκτημάτων του νησιού συνέβαλε το ταξίδι Γερμανών δημοσιογράφων και μιας φωτογράφου που διοργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας από 29 Ιουλίου έως 03 Αυγούστου 2016, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η δράση αυτή είχε σαν στόχο την εδραίωση θετικού κλίματος στα γερμανικά Μ.Μ.Ε. και στο γερμανικό τουριστικό κοινό για τη Λέσβο, εντάσσεται δε στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνία του Ε.Ο.Τ., η οποία αποσκοπεί στην προώθηση στο εξωτερικό των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των οποίων οι τουριστικές κρατήσεις έχουν υποστεί πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις άγνωστες φυσικές ομορφιές της Λέσβου, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο του νησιού, να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς δημιουργούς λαϊκής τέχνης, καθώς και γαστρονομικές περιηγήσεις. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης και τη συμμετοχή των δημοσιογράφων σε μία σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Λεσβιακό Καλοκαίρι".

Πηγή: grekomania.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο