Η Σαντορίνη στους 15 καλύτερους δρόμους του κρασιού του κόσμου

Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο CNN δημοσίευσε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα του άρθρο για τους 15 καλύτερους δρόμους του κρασιού στον κόσμο και η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα τους. Όπως τονίζει, ο John Malathronas, συντάκτης του άρθρου, η Μεσόγειος είναι η περιοχή από όπου το κρασί διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το κρασί της Σαντορίνης, μάλιστα αναφέρει ότι «το κρασί μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν επισκέπτεται τη καλντέρα της Σαντορίνης. Το νησί διαθέτει 9 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, ανάμεσα τους και το διάσημο Ασύρτικο.

Ίχνη από αυτό το λευκό ξηρό κρασί έχουν εντοπιστεί στο προϊστορικό χωριό που ανακαλύφτηκε στο Ακρωτήρι και το οποίο θάφτηκε από την ηφαιστειακή έκρηξη που βύθισε το μισό νησί.

Αυτό που είναι μοναδικό στην παραγωγή κρασιού στη Σαντορίνη είναι ο τρόπος με τον οποίο τα νεαρά αμπέλια τυλίγονται για να σχηματίσουν ένα στεφάνι. Έτσι, οι καρποί μεγαλώνουν στο κέντρο προστατευμένοι από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν το χειμώνα στο Αιγαίο».

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο