Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους

Τα πρώτα ραντεβού με ξένα funds μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιούν την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη μεγάλοι ελληνικοί εισηγμένοι όμιλοι. Στόχος, σύμφωνα με την Καθημερινή είναι η προσέκλυση επενδύσεων χαρτοφυλακίου και η βολιδοσκόπηση των διαθέσεων των ξένων επενδυτών απέναντι σε ενδεχόμενες ομολογιακές εκδόσεις. Οι συναντήσεις γίνονται στα πλαίσια του 5ου Greek Investment Forum που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Οι διοικήσεις των ελληνικών ομίλων και των τραπεζών θα επιχειρήσουν να καθησυχάσουν μέρος τουλάχιστον της επιφυλακτικότητας που επιδεικνύουν εδώ και καιρό οι ξένοι επενδυτές απέναντι στο ΧΑ. Επιφυλακτικότητα η οποία είναι εμφανής στην ιδιαίτερα μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές αξία των συναλλαγών αλλά και των καθαρών εισροών κεφαλαίων. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρικτικά λειτουργεί η προσδοκία επαναφοράς του waiver από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες αλλά όχι και η αβεβαιότητα σχετικά με τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος που υπονομεύει το κλίμα.

Ο αριθμός των διαχειριστών κεφαλαίων που συμμετέχει στο road show είναι χαμηλότερος από αυτούς προηγούμενων ετών όπως το 2014 και το 2013. Αναμένεται να συμμετάσχουν κοντά στα 60 επενδυτικά κεφάλαια, από private equity και hedge funds έως Asset Managers και επενδυτικές τράπεζες. Μεταξύ αυτών και τα γνώριμα από τις προηγούμενες τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα York Capital Management, AMERRA Capital Management και Greylock Capital Management όπως και η εκ των χορηγών, Morgan Stanley. Tην κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών και στρατηγικών επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης. Από ελληνικής πλευράς στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψουν για τις επαφές αυτές εκπρόσωποι των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Lamda Development, Μυτιληναίος, Μέτκα, MIG, Grivalia Properties, Πανγαία, Aegean Airlines, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Mls Multimedia, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Attica Bank.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο