Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλια

Η εξωστρέφεια παραμένει η βασική πολιτική του Μουσείου της Ακρόπολης από τα εγκαίνια του μέχρι σήμερα που συμπλήρωσε επτά χρόνια λειτουργίας. Συνολικά έχει δεχτεί 9,5 εκ. επισκέπτες και έως το φθινόπωρο φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 10 εκατ. επισκέπτες. «Υπάρχει σταθερότητα στην επισκεψιμότητα και μπορούμε να διατηρήσουμε τα μεγέθη από τον πρώτο χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, δίνοντας στην δημοσιότητα τον ετήσιο απολογισμό του Μουσείου. Ειδικότερα, την τελευταία χρονιά (από τον Μάιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016) το Μουσείο δέχθηκε συνολικά 1.425.100 επισκέπτες, κατά μέσο όρο, 4.000 επισκεπτών ημερησίως.

Με τη δεύτερη περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» γιορτάζει τα έβδομα γενέθλιά του το Μουσείο της Ακρόπολης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Η έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» επικεντρώνεται κυρίως στις μικρές πινακίδες από μολύβι που πάνω τους είναι χαραγμένα τα ερωτήματα των επισκεπτών του Μαντείου. Ο αριθμός των πινακίδων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι 60 αλλά ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στις 5.000 περίπου.

Μέρος τους εκτίθεται σε μουσεία εντός και εκτός Ελλάδος όπως στο Μουσείο των Ιωαννίνων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Βερολίνο. Η έκθεση επίσης εστιάζει στη βελανιδιά που κυριαρχούσε στο ιερό του Δία και της Διώνης και αναπαρίσταται από μια εγκατάσταση από την οποία κρέμονται 8.000 φύλλα. Σκοπός της έκθεσης είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, το ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο