Handelsblatt: Μία… αθόρυβη δόση δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα

Για μία απαρατήρητη μεταφορά δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρνει σήμερα άλλη μία δόση βοήθειας προς την Ελλάδα δια της σιωπηλής οδού. Η επιτροπή προϋπολογισμού ασχολήθηκε πολύ λίγο με αυτή».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επιστολή που απέστειλε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag με το σαφές μήνυμα να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «ο υπουργός Οικονομικών φέρνει άλλη μία δόση δισεκατομμυρίων και κανείς δεν ασχολείται. Καμία μεγάλη συζήτηση στην Βουλή και καμία δύσκολη ψηφοφορία. Μόνο η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα ασχοληθεί κεκλεισμένων των θυρών με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης».

«Η Αθήνα πρόκειται να λάβει 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι η δεύτερη δόση του τρίτου προγράμματος διάσωσης που εγκρίθηκε το καλοκαίρι, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια ευρώ», υπενθυμίζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης (ESM) θα πρέπει να αποφασίσει για την εκταμίευση της πρώτης δόσης στην Αθήνα».

Πηγή: eu.greekreporter

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο