Προέδρος ΣΕΤΕ: 35 εκατομμύρια τουρίστες ο νέος στόχος για τον Ελληνικό Τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε χθες 2 Ιουνίου στην Αθήνα το 1o Συνέδριο Τουρισμού Eurobank με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, στην ομιλία του έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία και εκτιμήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

«Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε το ταξίδι της νέας τουριστικής περιόδου’ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2016.

Και συνέχισε:

Όσον αφορά στα βασικά μεγέθη, επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι των συνολικών αφίξεων κατά +30%, από 26 σε περίπου 35 εκατομμύρια τουρίστες για το 2021, αύξηση η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των συνολικών εσόδων κατά 40% με στόχο τα 20 δισεκατομμύρια Ευρώ και της μέσης καθαρής δαπάνης ανά διανυκτέρευση κατά 5%.

Είχαμε δηλώσει από τις αρχές του έτους ότι αυτή η χρονιά, είναι χρονιά lastminute, με έντονες διακυμάνσεις του ρυθμού των κρατήσεων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου - Απριλίου 2016, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, έχουν καταγράψει άνοδο 7,6%. Αν και οι αριθμοί, αυτή τη στιγμή, δεν δίνουν τη σιγουριά που θέλουμε, η στρατηγική μας στόχευση και η συστηματική δουλειά, σε συνδυασμό με το διαφαινόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους ότι και αυτή η χρονιά θα κλείσει θετικά».

Πηγή: grekomania.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο