Bild: Ο Σόιμπλε υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα

Η εφημερίδα «Bild» με σημερινό της δημοσίευμα, αναφέρεται στην αισιοδοξία που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για επικείμενη συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας. Ωστόσο, όπως γράφει το δημοσίευμα, ίσως αυτή η συμφωνία να μην είναι εφικτή στο Eurogroup της Τρίτης, καθώς θα απουσιάζει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε το απόγευμα του Σαββάτου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει αν το Eurogroup θα καταφέρει να φτάσει σε αυτή την συμφωνία την Τρίτη, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα είναι παρούσα στις Βρυξέλλες. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε, μετά από συνάντηση με την κ.Λαγκάρντ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος. «Κατά την συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.

«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ’ πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως είχε τονίσει επανειλημμένα ότι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», σημειώνεται. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σε δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung αναφερόταν πως η Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, να γίνει έγκριση της δόσης της ερχόμενη Τρίτη.

Πηγη: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο