Με συνοδεία δεκάδων επιχειρηματιών στην Αθήνα ο Πούτιν

Στην Αθήνα έρχεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις και επίσκεψη στο Αγιο Ορος. Τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν θα συνοδεύσουν στη χώρα μας πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία και δεκάδες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft θα συνοδεύσουν τον πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο κ. Πούτιν φτάνει την Παρασκευή στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια. Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου γίνεται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα βρεθεί η ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο θα επισκεφτεί το Άγιο Ορος.

 Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο