Ο Αλέκος Φασιανός στην Αγία Πετρούπολη

Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο διεθνούς φήμης Έλληνας ζωγράφοςΑλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη ατομική έκθεση με τίτλο: «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας.

Η έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη δεν θα αποτελέσει και την πρώτη «γνωριμία» του Έλληνα ζωγράφου με το ρωσικό κοινό. Το 2008 είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα μια έκθεση με μεγάλη επιτυχία, στο περιθώριο της οποίας είχε λάβει τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας αλλά και το πρώτο βραβείο, καθώς ένα έργο του επιλέχτηκε ως το καλύτερο ανάμεσα σε 350 έργα άλλων καλλιτεχνών οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στο σχετικό διαγωνισμό.

Η έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου. Αυτή δεν θα είναι η μοναδική έκθεση του Αλέκου Φασιανού τη συγκεκριμένη περίοδο εκτός των συνόρων, καθώς στις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια έκθεσής του, σε φημισμένη γκαλερί του Παρισιού.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο