Η επιχείρηση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ευνοϊκές χώρες για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας για τους αλλοδαπούς στην ΕΕ. Πολλοί από τους συμπατριώτες μας έχουν ήδη καταφέρει να βεβαιωθούν σε αυτό, ξεκινώντας την επιχείρησή τους από το μηδέν ή αγοράζοντας μια επιτυχημένη επιχείρηση στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση στην Ελλάδα αποτελεί ειδικό συνδυασμό των καθιερωμένων επιχειρησιακών παραδόσεων και ετοιμότητας στην καινοτομία. Να αγοράσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα σήμερα μπορεί σχεδόν ο καθένας, η νομοθεσία του κράτους το ευνοεί. Και σήμερα υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν συνδρομή σε όλα τα νομικά και τα προκαταρκτικά στάδια της διαδικασίας αγοραπωλησίας.

Οι ειδικοί της εταιρείας «Grekodom», με πολύχρονη εμπειρία στην εν λόγω δραστηριότητα, προσδιορίζουν τα βασικά σημεία, που αξίζουν την προσοχή του επενδυτή. Έτσι, προκειμένου να αγοράσει κανείς ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα πρέπει να μελετηθεί τη νομοθεσία, διότι ο εταιρικός φόρος στη χώρα είναι ένας από τους πιο υψηλούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, υπάρχει και νόμος 89, που προβλέπει έναν μεγάλο αριθμό φορολογικών κινήτρων για τους ξένους επιχειρηματίες.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που επιλέγονται από τους αλλοδαπούς είναι η απόκτηση της έτοιμης επιχείρησης. Έτσι, μπορείτε να αγοράσετε ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά, έχει τη δική του πελατειακή βάση, μόνιμο εισόδημα και να βγάζει κέρδος από την πρώτη κιόλας μέρα.

 

Η απόκτηση κέρδους από την επιχείρηση στην Ελλάδα είναι σχεδόν εγγυημένη, διότι ο τουρισμός ήταν πάντα μία από τις κύριες πηγές πλήρωσης προϋπολογισμού της χώρας, η οποία κάθε χρόνο εμπλουτίζεται όλο και πιο πολύ.

Ακόμη και ένα μικρό ποσό μπορεί να είναι επαρκές για αρχική επένδυση. Έτσι, για αγορά ξενοδοχείου στην Ελλάδα χρειάζονται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέχρι μερικά εκατομμύρια, αλλά ένα mini-ξενοδοχείο ή ένα boutique-ξενοδοχείο μπορεί να κοστίσει λιγότερο από 100 χιλιάδες ευρώ. Ενώ με μια σωστή τιμολόγηση και στρατηγική μάρκετινγκ, τα έσοδα από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ακόμη και με αυτή την ελάχιστη επένδυση θα είναι όχι μικρότερη από εκείνη ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος με 100 δωμάτια και άνω, συγκρίνοντας το ύψος των επενδύσεων και των κερδών.

Συχνά ακούγεται η ερώτηση «Ποιο είναι το κόστος μιας επιχείρησης στην Ελλάδα;» Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί εύκολα! Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι επιλογές είναι άπειρες επιλογές. Ως εκ τούτου, το ερώτημα που πρέπει να τεθεί πριν εισέλθει κανείς στην ελληνική αγορά είναι «Τι ποσό είμαι διατεθειμένος να επενδύσω;». Και στη συνέχεια, ανάλογα με τις δυνατότητές σας οι σύμβουλοι της εταιρείας «Grekodom» θα βρουν την πιο ευνοϊκή προσφορά για εσάς!

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο