Η επένδυση σε πολυτελή ακίνητα στην Κύπρο είναι πλέον πιο κερδοφόρα από ποτέ

Η επένδυση σε πολυτελή ακίνητα στην Κύπρο είναι πλέον πιο κερδοφόρα από ποτέ.Η ανοικοδόμηση βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης, τα ακίνητα μπορούν να αγοραστούν σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Τέτοιου είδους επενδύσεις συμβάλλουν στην προστασία των ιδίων κεφαλαίων από τον πληθωρισμό. Είναι πολύ πιο ασφαλείς από την επένδυση σε ακίνητα “μαζικής αγοράς”.

Αν αναλύσουμε τη δυναμική των τιμών των ακινήτων στο νησί τα τελευταία 30-35 χρόνια, μπορούμε να δούμε ότι ούτε οι οικονομικές κρίσεις ούτε άλλα «σοκ» της χρηματοοικονομικής αγοράς της χώρας μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την αξία των πολυτελών ακινήτων. Ταακίνητα πολυτελείας είναι εξαιρετικά δύσκολο να πέσουν στην τιμή, ωστόσο είναι και πολύ εύκολο να αυξηθούν γρήγορα οι τιμές τους.Αυτό καθιστά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πιο αξιόπιστα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό για τον αγοραστή που θα περιηγηθεί στην αγορά ακινήτων της Κύπρου, να είναι σε θέση να διακρίνει μια πραγματική κατηγορία πολυτελών ακινήτων από ένα απλό πρότυπο γεμάτο με «κόλπα μάρκετινγκ».

                                                                                                                                         5 βασικά κλειδιά πολυτελείας ακινήτων στην Κύπρο

1. Τοποθεσία. Οι μεσίτες στην Κύπρο συχνά προσπαθούν να «θολώσουν» τα κύρια κριτήρια του κέντρου. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό κατά την αναζήτηση ακινήτων. Πρακτικά, υπάρχει μια κύρια ομάδα συνοικιών στο νησί όπου μπορούν να βρίσκονται ή να εμφανίζονται ενδεχομένως πολυτελείς κατοικίες. Τα σύνορα τους αλλάζουν πολύ σπάνια και ελαφρώς. Ένα πολυτελές ακίνητο βρίσκεται πάντα δίπλα στη θάλασσα και στην πρώτη ακτογραμμή ενός συγκροτήματος. Η άμεση πρόσβαση στην παραλία είναι πάντα ένας καλός δείκτης.

2. Αρχιτεκτονική. Οι κατασκευαστικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή ακινήτων στην κατηγορία DeLuxe είναι προσεκτικοί στην επιλογή του αρχιτέκτονα, προσπαθώντας να καλέσουν επιφανείς ειδικούς στον τομέα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής όταν αναπτύσσουν ένα έργο. Έτσι, για παράδειγμα, ο Ρικάρντο Μπόφιλ είχε ηγηθεί κάποτε στην ανοικοδόμηση ενός πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών στη Λεμεσό. Ο συγκεκριμένος Ισπανός αρχιτέκτονας είναι διάσημος για την ανέγερση έργων για το Εθνικό Θέατρο. Καταλονία (Βαρκελώνη), ο αμερικανικός ουρανοξύστης "Dirbon Center" (Σικάγο), το κτίριο "Shiseido" (Τόκιο). Ο αρχιτέκτονας μπορεί να θεωρηθεί ο συγγραφέας του κτιρίου – π.χ η έδρα των εταιρειών "Christian Dior" και "Cartier" στη Γαλλία. Το Elite housing δεν κατασκευάζεται ποτέ σύμφωνα με τα τυπικά έργα. Είναι πάντα κάτι αποκλειστικό, κομψό, ακριβό και ταυτόχρονα - μοντέρνο, άνετο, με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

3. Αριθμός διαμερισμάτων. Πολυτελείς κατοικίες σπάνια φιλοξενούν πολλά διαμερίσματα. Ξεχωρίζουν για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα. Τέτοια ακίνητα ξεχωρίζουν όχι για την κλίμακα, αλλά για την άνεση και την ποιότητά τους. Το Elite housing είναι μια μορφή κλίκας. Εδώ διατηρείται η ιδιωτικότητα, δημιουργείται ένας ειδικός χώρος διαβίωσης και παρέχεται ένα ευρύ φάσμα σχετικών υπηρεσιών. Σε ένα τέτοιο συγκρότημα, δεν θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα έλλειψης ασφάλειας ή έλλειψης θέσεων στάθμευσης. Θυμηθείτε ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ακινήτων έχει δημιουργηθεί με αυτή την προοπτική στην Κύπρο.

4. Ποιότητα κατασκευής. Ένα πολυτελές ακίνητο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με μια αρχή - μην υποτιμάτε την ποιότητα. Εδώ χρησιμοποιούνται μόνο τα καλύτερα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος. Ο κατασκευαστής δεν θα εργαστεί για τη μείωση του κόστους του έργου μέσω της τεχνολογίας. Τα περισσότερα από τα πολυτελή σπίτια είναι χτισμένα χρησιμοποιώντας τεχνολογία μονολιθικού σκελετού.

5. Υποδομή. Μια άλλη σημαντική πτυχή του πολυτελούς ακινήτου είναι η υψηλή ποιότητα εξωτερικής και εσωτερικής υποδομής. Θα υπάρχουν καταστήματα, φαρμακεία, γυμναστήρια και ιατρικά κέντρα πολύ κοντά σε ακριβά σπίτια. Η εσωτερική υποδομή πάντα περιλαμβάνει έναν κήπο, πισίνες, υπόγειο χώρο στάθμευσης, χώρο στάθμευσης επισκεπτών, 24ωρη ασφάλεια, χώρο υποδοχής, χώρους αναψυχής και μπάρμπεκιου και πολλά άλλα.

Οι αγοραστές πρέπει επίσης πως αναγνωρίζουν “παγίδες-δολώματα”. Τα ακίνητα πολυτελείας είναι πάντα ακριβά. Σίγουρα μπορείτε να τα αγοράσετε σε τιμή ευκαιρίας κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, ωστόσο, και αυτή η τιμή δεν θα είναι χαμηλή. Επενδύστε σοφά στην Κύπρο!

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο