Ήρθε η ώρα να αγοράσετε ακίνητο στην Ελλάδα!

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε ακίνητο στην Ελλάδα!

Παρά την πανδημία COVID-19, η ελληνική αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η αποκατάσταση του στεγαστικού τομέα είναι εφικτή λόγω της βελτίωσης της οικονομίας και του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τους τρεις μήνες του 2021, η αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατά 3,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται σταδιακά. Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, οι δείκτες ήταν ήδη 2,3%.

Τα ακίνητα στην Ελλάδα γίνονται πιο ακριβά τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά. Η υψηλότερη ζήτηση είναι για ακίνητα στην Αθήνα, όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 5,4% κατά τη διάρκεια του έτους. Τέτοιες υψηλές τιμές επιτεύχθηκαν χάρη στο πρόγραμμα "Golden Visa", το οποίο δίνει το δικαίωμα να λάβει κανείς την 5-ετή άδεια διαμονής, αγοράζοντας ένα ακίνητο αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ. Κάτοχος άδειας διαμονής στην Ελλάδα μπορεί να γίνει όχι μόνο ο ιδιοκτήτης ακινήτων, αλλά και οι πλησιέστεροι συγγενείς του (ανήλικα παιδιά, σύζυγος). Αγοράζοντας ακίνητα αξίας πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για απόκτηση άδειας διαμονής έχουν επίσης οι γονείς και τα εγγόνια του αιτούντα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ενδιαφέρον για Ελλάδα από ξένους επενδυτές θα αυξάνεται σταθερά. Αναμένεται ότι φέτος η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 4,1% και το 2022 οι δείκτες θα φτάσουν το 6%.

 


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο υψηλός ρυθμός ανάκαμψης των τιμών των ακινήτων δεν είναι προσωρινό φαινόμενο. Ακόμα και μετά το τέλος της πανδημικής κρίσης, η ζήτηση για στέγαση στην Ελλάδα δεν θα μειωθεί. Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει βιώσει οικονομική ύφεση τα τελευταία χρόνια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά ακινήτων.

 

Πλεονεκτήματα αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα:

• Με σχετικά χαμηλό κόστος μπορείτε να αγοράσετε ευρύχωρες κατοικίες που σε άλλες μεσογειακές χώρες θα ήταν πολύ πιο ακριβές.

• Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να μετακομίσετε στην Ελλάδα, μπορείτε να νοικιάσετε τα ακίνητα και να λαμβάνετε ένα κανονικό σταθερό εισόδημα.

• Αφού αποκτήσετε άδεια διαμονής, μπορείτε να ταξιδέψετε εντός του χώρου Σένγκεν χωρίς βίζα και να διαμείνετε για 90 ημέρες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια χωρίς φοιτητική βίζα.

Ειδικά η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είναι επωφελής για όσους θέλουν να μετακομίσουν στην Ευρώπη για μόνιμη διαμονή και να επιλύσουν γρήγορα το ζήτημα της άδειας διαμονής και, στη συνέχεια, της ιθαγένειας.

 

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο