Η Volkswagen σύντομα θα κατακτήσει ένα ολόκληρο ελληνικό νησί

Η Ελλάδα και ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Γερμανία έχουν γίνει συνεργάτες στην εισαγωγή του οικοτουρισμού στη χώρα. Το σχέδιο είναι να καθιερώσουν στο νησί της Αστυπάλαιας ηλεκτρικά οχήματα.

Αστυπάλαια – νησί του μέλλοντος

Παρά τον ουτοπικό χαρακτήρα μιας τέτοιας δήλωσης, οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη αναπτύξει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Το νησί Αστυπάλαια επιλέχθηκε ως τόπος εισαγωγής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen είναι υπεύθυνη για το τεχνικό μέρος του σχεδίου. Στις 4 Νοεμβρίουυπογράφηκε σχετικό μνημόνιο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το έργο είναι φιλόδοξο», ενώ ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να «βελτιώσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού» με αυτόν τον τρόπο.

Ο Πρόεδρος της Volkswagen Herbert Dees τόνισε ότι το έργο είναι μοναδικό και σε λίγα χρόνια θα δούμε πώς θα είναι το εγγύς μέλλον στο παράδειγμα του νησιού της Αστυπάλαιας.

Με κοινές προσπάθειες

Το νησί έχει γύρω στους 1300 κατοίκους και περίπου ο ίδιος αριθμός ατόμων οδηγούν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Απ’ ότι φάινεται, τα αυτοκίνητα πρόκειται να αντικατασταθούν από 1.000 ηλεκτρικά οχήματα Volkswagen ID.3. Όπως σχεδιάστηκε από τον Herbert Dees, αυτό το μοντέλο θα πρέπει να γίνει το νέο "λαικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο" μαζί με το ID.4 SUV.

Δεν αποκλειεται ότι ο όμιλος Volkswagen AG θα δώσει στους κατοίκους του νησιού την ευκαιρία να αγοράσουν αυτοκίνητα με έκπτωση. Το πρώτο στάδιο του έργου θα κοστίσει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, με την πάροδο του χρόνου η επένδυση θα αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια. Τα χρήματα θα διατεθούν επίσης για την κατασκευή υποδομής φόρτισης σε ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να δώσουν επιδοτήσεις ύψους 12 χιλιάδων ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Οι κρατικές επενδύσεις θα πρέπει να ανέρχονται περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ επίσης.

Ηλεκτρικά οχήματα για τον καθένα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους κατοίκους, αλλά και γαι ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί. Ειδικότερα, προγραμματίζεται η ενοικίαση ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών πατινιών εταιρείας SEAT (θυγατρική της Volkswagen). Τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου από αστυνομικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους.

Το νησί της Αστυπάλαιας θα γίνει πεδίο πειραμάτων όχι μόνο για την Volkswagen, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα. Η εταιρεία θα επωφεληθεί από τη διαφήμιση και η ελληνική κυβέρνηση θα δηλώσει ότι είναι πρωτοπόρος στον οικολογικό τουρισμό.

@Volkswagen AG

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο