Λόγω του COVID-19, το διαβατήριο Κύπρου είναι από τα πιο περιζήτητα στον κόσμο

Η πανδημία COVID-19 άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την κατανομή διαβατηρίων στην παγκόσμια κατάταξή τους. Συνήθως τα διαβατήρια κατατάσσονται με βάση τον αριθμό των χωρών που επιτρέπουν την είσοδο χωρίς θεώρηση εισόδου. Λόγω της ανεξέλεγκτης επιδημίας, στους κατοίκους των ΗΠΑ απαγορεύεται να εισέλθουν σε 27 χώρες της ΕΕ. Οι Αυστραλοί, αντίθετα, απέφυγαν τέτοιες «κυρώσεις». Η διέξοδος για τους ευκατάστατους πολίτες είναι η αγορά άδειας διαμονής σε άλλο κράτος. Στην Ευρώπη η υπηκοότητα μέσω επενδύσεων προσφέρεται από την Κύπρο, τη Μάλτα και την Αυστρία.

Ο Κωνσταντίν Καμίνσκι (Konstantin Kaminsky), τοπ μάνατζερ της εταιρείας Astons με έδρα το Λονδίνο, είπε στο Le Monde, ότι το τηλέφωνό του χτυπάει ασταμάτητα από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη. Για δεύτερη υπηκοότητα απευθύνονται οι ευκατάστατοι άνθρωποι από φτωχές χώρες όπου το σύστημα υγείας είναι ελλιπές, ​​και οι κάτοικοι πλούσιων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, από τις οποίες είναι δύσκολο να φύγουν λόγω περιορισμών. Ο Paddy Blewer από Henley & Partners είπε ότι οι Αμερικανοί που επικοινωνούν μαζί της δεν θέλουν να μείνουν στις Πολιτείες εάν εμφανιστεί ξανά παρόμοια επιδημία.

Η Henley & Partners ανανεώνει κάθε τρίμηνο το πιο διάσημο Passport Index, ο οποίος λαμβάνει υπόψη περίπου 200 χώρες και περιοχές. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιαπωνία (191 χώρες χωρίς βίζα), την δεύτερη - η Σιγκαπούρη (190), την τρίτη μοιράζουν η Γερμανία και η Νότια Κορέα (189). Το δεύτερο διαβατήριο σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και να παρακάμψετε τα εμπόδια που δημιουργούνται από συγκρουόμενα έθνη, όπως στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Στην Κύπρο κατοικούν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εδώ στις αρχές του φθινοπώρου υπήρχαν 1.488 κρούσματα και 20 θάνατοι. Στα νοσοκομεία δεν υπήρχε συγχρωτισμός. Περίπου το ένα τρίτο των κρουσμάτων είναι εισαγόμενες περιπτώσεις, γράφουν τα ΜΜΣ. Μπορείτε να αποκτήσετε το διαβατήριο της Κύπρου μέσω της αγοράς ακινήτου με τίμημα από 300.000 €. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε εισόδημα τουλάχιστον 50.000 € ετησίως. Επίσης στην Κύπρο υπάρχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα - απαιτείται επένδυση ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ σε κατοικίες / εμπορικά ακίνητα, στις τοπικές εταιρείες και σε Επενδυτικά ταμεία.

Το κυπριακό διαβατήριο διευκολύνει την είσοδο σε 174 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ, του Καναδά, της Αγγλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.λπ. Σε χώρες Σένγκεν μπορείτε να μείνετε, να σπουδάσετε και να εργαστείτε. Στο Passport Index βρίσκεται στη 16η θέση.

 

Source: https://economytoday.sigmalive.com/oikonomia/kypros

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο