Η πρόταση της Βild για διακοπές το καλοκαίρι του 2020 είναι η Ελλάδα!

H Γερμανική εφημερίδα Bild στο ερώτημα «που μπορεί να παέι κανείς διακοπές αυτή τη χρονιά?» προτείνει την Ελλάδα. Με κεντρικό της άρθρο στην ιστοσελίδα της τονίζει ότι ορισμένες χώρες οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες είναι σχεδόν ακίνδυνες και ασφαλείς από την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Κροατία ,η Αυστρία και η Ελβετία.

Στην Γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: « η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαίου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία .Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό η διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες.»

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σαιζόν για την Ελλάδα.

Τέλος η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι « περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο