Οι εταιρείες από το Ισραήλ επενδύουν στην Ελλάδα

Οι επενδυτές από το Ισραήλ άρχισαν να αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα. Μεταξύ των ενεργών είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης η οποία πιο πρόσφατα έχει αποκτήσει 115 ακίνητα στην Ελλάδα. Περίπου το ένα πέμπτο από αυτά βρίσκεται στην Αθήνα. Το υπόλοιπο 80% βρίσκεται στα νησιά και στα πιο δημοφιλή μέρη.

Συναλλαγές Golden Horizon

Σύμφωνα με πηγές, οι αγορές από το Ισραήλφτάνουν€ 10 εκατομμύρια. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες. Το ακίνητο αγοράστηκε απευθείας από την τράπεζα στην οποία ανήκε. Είναι πιθανό ότι αυτά ήταν τα ακίνητα που κατασχέθηκαν από οφειλέτες δανείων. Για το λόγο αυτό, η πώληση ήταν χονδρική και το κόστος των 115 ακινήτωνήτανπροσιτό.

Ο αγοραστής ήταν το Golden Horizon Investment Fund, το οποίο αποσκοπεί στην επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα. Πρόσφατα, για παράδειγμα, έκανε άλλη συμφωνία ύψους 12 εκατ. Ευρώγια το ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο έκτασης 4.500 τ.μ., που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Zoia και άλλοι επενδυτές

Νωρίτερα φέτος, μια άλλη ισραηλινή εταιρεία που εκπροσωπεί μια ομάδα επενδυτών εξαγόρασε ένα κτίριο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας από την Εθνική Ασφαλιστική για € 5 εκατομμύρια. Μια άλλη ισραηλινήεταιρεία η Ζωία αγοράζει ενεργά ακίνητα στην Ελλάδα,κατοικίες και γραφεία. Τώρα διαχειρίζεται 19 κτίρια στην Αθήνα. Επί του παρόντος, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας υπερβαίνει τα € 2 δισ. - πρόκειται για περίπου 20.000 ακίνητα σε όλο τον κόσμο.

Διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ

Το ενδιαφέρον του Ισραήλ για την ελληνική ακίνητη περιουσία συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία. Ακόμα και μια διάσκεψη πραγματοποιήθηκε για επιχειρηματίες, κτηματομεσίτες, προμηθευτές οικοδομικών υλικών και νομικούς εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες για να συζητήσουν την αγορά, πώληση και ανακατασκευή των ακινήτων σε ελληνικές πόλεις. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια των δύο χωρών.

Οι νομικές εταιρείες στις δύο χώρες ξεκινούν τη συνεργασία για να διευκολύνουν τους πωλητές και τους αγοραστές ακινήτων να πραγματοποιούν συναλλαγές. Για παράδειγμα, πρόσφατα έγινε συγχώνευση της ελληνικής εταιρείας Machas & Partners και της ισραηλινής εταιρείας Firon & Co. Τώρα δουλεύουν μαζί και βοηθάνε στην αγορά και πώληση ακινήτων. Υποστηρίζουν τους ξένους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στην ελληνική αγορά.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο