Οι μεγάλοι επενδυτές γυρίζουν στην Ελλάδα

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής αστάθειας στην Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές άρχισαν να επενδύουν πιο ενεργά στα ακίνητα. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση στη χώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου ιδανική. Αλλά ο κίνδυνος του Grexit έχει περάσει και έχουν εμφανιστεί θετικές τάσεις. Οι επενδυτές είδαν τα οφέλη από την ακίνητη περιουσία για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ενοίκια, καθώς και από την επακόλουθη μεταπώληση. Και το πρόγραμμα Golden Visa βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Επιστροφή

Η ελληνική ακίνητη περιουσία έγινε και πάλι ελκυστική για τους επενδυτές. Και η προηγούμενη χρονιά ήταν αποφασιστική. Το 2018, η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να ενισχύσει την οικονομία και να επιτύχει κάποια σταθερότητα.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων και η σταθερότητα των τιμών οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση για νέα ακίνητα. Η ζήτηση για τον οικιακό τομέα επέστρεψε στο προ της κρίσης επίπεδο. Και σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε ακίνητα έχουν ήδη ανέλθει σε 0,5 δισ. Ευρώ. Η μέση πτώση των τιμών κατοικιών από το τέλος του 2008 έως το τέλος του 2017 έφθασε το 42%. Στην Αθήνα, η αξία μειώθηκε κατά 44,2%. Από το 2015 έως το 2017, οι δείκτες πτώσης των τιμών έγιναν πιο θετικοί: το 2015 - κατά 5,1%, το 2016 - κατά 2,4% και το 2017 - μόνο κατά 1%.

Γιατί η Ελλάδα είναι ελκυστική για τους επενδυτές;

Πρόγραμμα “Golden Visa”

Το πρόγραμμα σας επιτρέπει να αποκτήσετε άδεια παραμονής όταν αγοράζετε ακίνητα αξίας τουλάχιστον € 250.000. Η ευκαιρία να εγκατασταθούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα χρησιμοποιείται ενεργά από τους Κινέζους, τους Ρώσους, τους Τούρκους και τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής.

Ενοικίαση, πώληση και ανακαίνιση

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές υπολογίζουν σε υψηλές αποδόσεις μίσθωσης με συγκριτικά χαμηλό κόστος ακίνητης περιουσίας. Τώρα στην Ελλάδα, η κατασκευή νέων οικιστικών ακινήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανακατασκευή παλαιών κτιρίων συνεχίζεται. Υπάρχουν ήδη πολλές διοικητικές διευκολύνσεις που επιτρέπουν στους επενδυτές ναμετατρέψουν τα επαγγελματικά κτίρια σε κατοικίες επισήμως. Μετά την ανακατασκευή σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, τα διαμερίσματα σε αυτά θα διατεθούν προς πώληση.

Βραχυπρόθεσμη μίσθωση

Στην Αθήνα και σε άλλες δημοφιλείς τουριστικές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, η ζήτηση για βραχυπρόθεσμη στέγαση αυξάνεται. Κυρίως μέσω της υπηρεσίας Airbnb. Και δεδομένου ότι η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα αναπτύσσεται γρήγορα, η ανάπτυξη των παραθεριστών εγγυάται ένα μεγάλο κέρδος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο