Μεγάλες επενδύσεις σε εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα

Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη πυκνότητα εμπορικών κέντρων. Για τους 1000 κατοίκους είναι μόνο 57 m2. Για λόγους σύγκρισης, υπάρχουν 857 m2 εμπορικού χώρου ανά 1.000 Νορβηγούς που είναι κατά 6,7% περισσότερο σε σχέση με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πιο κάτω από τη Σερβία - 88 m2, καθώς και από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη - 98 m2 εμπορικού χώρου ανά 1000 κατοίκους. Αλλά πολύ σύντομα η κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει μεγάλες επενδύσεις θα γίνουν στα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Προοπτικές για το εμπορικό κέντρο της Ελλάδας

Lamda Development

Οι μεγαλύτερες επενδύσεις αναμένονται από την Lamda Malls SA. Σε συνεργασία με την Varde Partners προγραμματίζεται εκσυγχρονισμός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ευρώπη θα χτιστεί εδώ. Θα είναι μεγαλύτερο από Westfield στο Λονδίνο που είναι 8000 m2.

Επίσης, η Lamda Development θα πραγματοποιήσει επενδύσεις στο εμπορικό κέντρο Golden Hall Athens. Τώρα καλύπτει έκταση 11.500 m2. Μετά την υλοποίηση του έργου του επενδυτή, το έδαφος του εμπορικού κέντρου θα επεκταθεί σημαντικά. Ο χώρος λιανικής πώλησης θα αυξηθεί, θα εμφανιστούν καταστήματα τροφίμων και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων θα χτιστεί εκεί. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για την υλοποίηση του σχεδίου.

REDS

Η REDS σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στην Παλλήνη. Το έργο ονομάστηκε "Κάμπος" με το όνομα του ιδιοκτήτη. Το κόστος του εμπορικού εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Στο εμπορικό κέντρο θα υπάρχουν όχι μόνο καταστήματα και χώροι διασκέδασης αλλά και πολιτιστικό κέντρο, γραφείο και ξενοδοχείο. Η REDS σχεδιάζει επίσης να επενδύσει 23 εκατ. Ευρώ σε αύξηση του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα.

Ten Brinke

Η Ten Brinke από την Ολλανδία εξέφρασε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο στη Κρήτη με έκταση 40.000 m2. Ένα εμπορικό κέντρο έκτασης 50 στρεμμάτων θα χτιστεί στην περιοχή του Βοτανικού. Ταυτόχρονα η ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Modiano Agora στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει. Αποτελείται από 140 καταστήματα και μια αγορά. Μόνο ο εκσυγχρονισμός "Modiano", σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο