Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει το πιο φιλικό κλίμα για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Τα φιλόδοξα σχέδια ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αντώνη Γεωργιάδη. Είναι πεπεισμένος ότι ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον θα προσελκύσει ξένους επιχειρηματίες που θέλουν να κερδίσουν χρήματα με πιστούς όρους.

Σχέδια επιχειρηματικού κλίματος

Επί του παρόντος, ο κύριος στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τις επιχειρήσεις. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος θα μειωθούν σημαντικά. Ήδη τον Αύγουστο, θα εγκριθούν νέοι νόμοι που θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα. Ο Αντώνης Γεωργιάδης ανατέθηκε στην αναζωογόνηση της εθνικής οικονομίας. Και σχεδιάζει μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 να εισαγάγει ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Αντίδραση των Βρυξελλών

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους. Οι διεθνείς δανειστές είναι βέβαιοι ότι το μέτρο αυτό θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες για εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να παρουσιάζει θετική δυναμική, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθιθεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που συμφωνήθηκαν στα πρώτα στάδια της υπέρβασης της κρίσης.

Οι πραγματικοί οικονομικοί στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με τους Έλληνες υπουργούς, για να δείξει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη χώρα, απαιτείται ομαλοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος. Ο σημερινός φιλόδοξος στόχος της χώρας είναι να αυξήσει τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης κατά 2 φορές. Ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το υπουργικό του συμβούλιο επικεντρώνονται τώρα πλήρως στο επίτευγμά του.

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση έχει ήδη εισαγάγει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο που μειώνει τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Θα αφορά όχι μόνο νομικά πρόσωπα στον ισολογισμό των οποίων είναι καταχωρημένα κτίρια αλλά και ιδιώτες. Η μείωση του δασμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα ανέλθει στο 30%. Η καινοτομία είναι επωφελής, πρώτα απ 'όλα, σε εκείνες τις εταιρείες των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν πολλές περιοχές για διάφορους σκοπούς.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο