Η Ελλάδα στη τριάδα των πιο όμορφων χρωμάτων του κόσμου

Το τουριστικό γραφείο Sovereign Luxury Travel πραγματοποίησε μια νέα μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε στη φυσική ομορφιά των διαφόρων χώρων, στα ορόσημα και στις χρωματικές παλέτες που χαρακτηρίζουν ένα συγκεκριμένο κράτος. Τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν από τον διάσημο αυστραλιανό εκδοτικό οίκο Lonely Planet που ειδικεύεται στη δημοσίευση τουριστικών οδηγών. 

Λίστα ηγετών από το Lonely Planet

Στη δημοσίευση του Lonely Planet σημειώθηκαν 20 ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν να προσφέρουν την πιο ενδιαφέρουσα παλέτα χρωμάτων. Η ηγέτης είναι η Ολλανδία. Η παλέτα: λαμπερό πορτοκαλί, πορφυρό, πλούσιο πράσινο και μπλε γκρι αποχρώσεις. Η Ιταλία παίρνει τη 2η θέση. Χαρακτηρίζεται από ζεστά χρώματα, η ποικιλία αποχρώσεων από το χρυσό του μεγαλοπρεπούς Κολοσσαίου στο τερακότα της ρομαντικής Φλωρεντίας.

Η Ελλάδα ήταν στην τρίτη θέση. Στην παλέτα της βαθύ μπλε και πολυτελή σμαράγδι αποχρώσεις - χαρακτηριστικό των νησιών και των θαλασσών, καθώς και εκθαμβωτικό λευκό χρώμα - χαρακτηριστικό των ελληνικών παραλιών και της αρχιτεκτονικής του νησιού της Σαντορίνης. Οι ερευνητές ξεχώρισαν τον πλούτο της ελληνικής παλέτας. Εκτός από τα μπλε, σμαράγδι και λευκά, υπογράμμισαν τα κίτρινο-πορτοκαλί χρώματα των μινωικών ανακτόρων στο νησί της Κρήτης, καθώς και το ευγενές γκρίζο χρώμα των μεσαιωνικών κάστρων και τζαμιών που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις σε διάφορες βαθμολογίες. Για παράδειγμα, πέρυσι έγινε ο απόλυτος ηγέτης στον αριθμό των γαλάζιων σημαιών που αποδίδονται και είναι τα σήματα ποιότητας των παραλιών και των παράκτιων ζωνών. Η χώρα αναγνωρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο σύμφωνα με τα Διεθνή Βραβεία PATWA. Και πρόσφατα στο Λονδίνο, η Ελλάδα έγινε ο ηγέτης στην κατηγορία των προορισμών κρουαζιερόπλοιων, έλαβε το πρώτο βραβείο από τη Διεθνή Ένωση Ναυτιλιακού Τουρισμού. Το "Όσκαρ κρουαζιέρων" αύξησε σημαντικά την ελκυστικότητα της χώρας για τους τουρίστες. Στην τελετή Wave Awards, η μεσογειακή χώρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις πιο αγαπημένες κρουαζιέρες στον κόσμο. Η Ελλάδα παρακάμπτει μόνο τα Μπαρμπάντος.

Ένα άλλο επίτευγμα της χώρας στη Βαλκανική Χερσόνησο είναι ο νέος διορισμός της Υπουργού Τουρισμού στο Μεσογειακό Ταμείο Τουρισμού. Η Ελένα Κουνδουρά προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης υπό την επιμονή του Προέδρου της Μάλτας. Η Κουνδουρά αναγνωρίζεται ως "Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού".

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο