Η Ελληνική κουζίνα στις 12 καλύτερες του κόσμου

Η διεθνής έρευνα αγοράς για το Internet market και η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων YouGov διεξήγαγε μια έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις κουζίνες διάφορων χωρών στην οποία συμμετείχαν 25.000 άτομαΣυμμετείχαν πολίτες 24 χωρών. Η ελληνική κουζίνα κατέλαβε την 12η θέση.

Κορυφαία βαθμολογία

Σύμφωνα με την ανάλυση, αποδείχθηκε ότι τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο είναι σπαγγέτι και πίτσα. Ήδη στην Ιταλία ηγείται η παγκόσμια μαγειρική βαθμολογία. Το 84% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της ιταλικής κουζίνας. Οι μεγαλύτεροι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας ήταν οι Ισπανοί. Αναγνώρισαν σχεδόν ομόφωνα το καλύτερό της - το 94% των ψήφων. Οι πολήτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Γαλλίας ήταν σε αλληλεγγύη με τους Ισπανούς: 92% και 59% των ψήφων, αντίστοιχα. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Κίνα. Το 78% των ερωτηθέντων ψήφισαν για εξαιρετικές κινεζικές απολαύσεις. Το χάλκινο πήρε η Ιαπωνία. Σχεδόν 71% των ερωτηθέντων ψήφισαν για τα εθνικά πιάτα της. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, η προτίμηση για ιαπωνική και κινεζική κουζίνα δίνεται κυρίως από τους κατοίκους των ασιατικών χωρών. Στην Ευρώπη τα Oriental πιάτα είναι πολύ λιγότερο δημοφιλή.

Ποιές χώρες μπήκαν στη πρώτη δεκάδα

Τα κορυφαία δέκα της παγκόσμιας μαγειρικής βαθμολογίας έκλεισαν η μεξικάνικη και η ινδική κουζίνα. Τέταρτη έως όγδοη θέση έλαβαν η Ταϊλάνδη, η Γαλλία, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλήφθηκε στην αξιολόγηση σύμφωνα με τον YouGov, οι Ευρωπαίοι ήταν κάπως επιφυλακτικοί με τα βρετανικά εθνικά πιάτα. Αλλά οι Βρετανοί θεωρούν ότι η εθνική τους κουζίνα είναι η πιο νόστιμη στον κόσμο και έχουν δώσει το 91% των ψήφων γι 'αυτό.

Εδώ και οι δώδεκα

Η Ελλάδα εισήλθε επίσης στη ντουζίνα. Οι ερωτηθέντες σημειωθεί ότι η πιο ελκυστική σε ελληνικά πιάτα είναι ότι είναι παρασκευασμένα από ντόπια και φρέσκα προϊόντα, είναι πολύ νόστιμα, χαμηλά σε θερμίδες και υγιή. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα μεσογειακά τρόφιμα είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο. Στην κατάταξη των καλύτερων μπήκαν επίσης η τουρκική και η γερμανική κουζίνα. έκλεισε η λίστα με τη Σαουδική Αραβία και το Περού.

Σκοπός της μαγειρικής έρευνας

Η YouGov διεξήγαγε την έρευνα για να διευκολύνει τους τουρίστες που σχεδιάζουν διακοπές σε νέες χώρες να περιηγούνται στις διάφορες προσφορές. Δεδομένου ότι το στοιχείο "φαγητό" είναι σημαντικό μαζί με τις επιλογές "υποδομή", "υπηρεσίες" και "αξιοθέατα".

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο