Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ: Αμερικανικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο ενδιαφέρον

Μία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που αφορούσε τις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την σημαντική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο. Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, ο Chip Laitinen, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, από την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και CEO της FORESIGHT και ο Ιωάννης Χουντής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ. Το διαφορετικό της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή περισσότερων από 170 νέων ανθρώπων της Θεσσαλονίκης που αναδεικνύουν και το ενδιαφέρον της νέας γενιάς να αδράξει τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται.

Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. κ. Pfleger σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικές και ξεκάθαρες ευκαιρίες και προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα για τις οποίες οι Αμερικανικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο και σταθερό ενδιαφέρον. Ο κ. Laitinen σημείωσε την ανάγκη να συνεχιστούν οι γενναίες μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος ανέφερε ότι είναι μία μοναδική συγκυρία με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις και την αμερικανική κυβέρνηση, μία συγκυρία που το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο μαζί με τα μέλη του και την κοινωνία να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στο γεγονός ότι το κοινό ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που συμμετείχαν με σημαντικές παρεμβάσεις στην συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω των επιτροπών του έχει ήδη παρουσιάσει δέσμη προτάσεων και άμεσων παρεμβάσεων ώστε να ενισχυθεί το ισχυρό momentum που παρουσιάζουν οι πολύπλευρες Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Πηγή: gr.greekreporter.gr/2018

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο