Επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο τις προετοιμασίες για συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Τις προετοιμασίες που γίνονται για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Πέσκοβ. «Πράγματι, γίνονται προετοιμασίες για μία συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν. Περιμένουμε να γίνει τον χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, ενώ άλλες πηγές, κάνοντας πιο ακριβή την ημερομηνία συνάντησης, μιλούν για τις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές μάλιστα, για τις 5 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι η επικείμενη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον ρώσο πρόεδρο κρίνεται μείζονος σημασίας, αφού αναμένεται να εξομαλύνει τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είχαν πληγεί από τις αποκαλύψεις για παρέμβαση ρώσων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και οξύνθηκαν με τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών που ακολούθησαν. Τον περασμένο μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μάλιστα ότι Αθήνα και Μόσχα δουλεύουν για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους και ανακοίνωσε το σχέδιό του να επισκεφθεί τη Ρωσία μέσα στο 2018.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο