Reuters: Ελπίδες ότι οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα αρχίζουν να ανταποκρίνονται σε οικονομία που ανακάμπτει

Η μείωση των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε απότομα το 1ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτό, σημειώνει το Reuters, δημιουργεί ελπίδες ότι οι τιμές αρχίζουν να ανταποκρίνονται σε μια οικονομία που ανακάμπτει. Οι τιμές έπεσαν κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρουσιάζοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με την πτώση της τάξης του 1,9%, τους πρώτους τρεις μήνες του 2017.

Συνολικά, πέρυσι οι τιμές έπεσαν κατά 1% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανεβάζοντας στο 42% τη «βουτιά» από το 2008. Η αγορά ακινήτων έχει πληγεί από φόρους που επιβλήθηκαν για να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά και από την ανεργία που είναι ακόμη πάνω από το 20%, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη των 19, σημειώνει το Reuters.

Η πτώση των τιμών μετριάστηκε σταδιακά από 10,8% το 2013, σε 2,4% το 2016 και 1% πέρυσι, ενώ οι οικονομολόγοι αναμένουν σύντομα εξισορρόπηση των τιμών.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων», δήλωσε στο Reuters ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας. «Αναμένουμε να συνεχιστεί η τάση, με μια επιτάχυνση της ανάπτυξης που θα συμβάλλει στο να οδηγηθούν οι τιμές σε θετικό έδαφος τα επόμενα τρίμηνα», πρόσθεσε.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο