Εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στην Άπω Ανατολή

Με τη συμμετοχή παραγόντων από τον επιχειρηματικό χώρο, το χώρο των τεχνών και του πολιτισμού τελέστηκαν την Τρίτη 15 Μαΐου στη Σαγκάη τα επίσημα εγκαίνια του Hellas House, του πρώτου και μοναδικού ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή της Άπω Ανατολής.

Το κέντρο για την προβολή του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο ιστορικό ευρωπαϊκό κτίριο της κινεζικής μητρόπολης.

Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κόβοντας την παραδοσιακή κινεζική κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων. Η υπουργός δήλωσε: «Το Ηellas Ηouse προσφέρει “τα καλύτερα της Ελλάδας” που σχετίζονται με το πολιτισμό, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία μας. Είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης των μοναδικών θησαυρών της Ελλάδος, και συνάμα δελεάζει πραγματικά τους Κινέζους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας- ενώ παράλληλα ενισχύει την ισχυρή συμμαχία καθώς και μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Στα εγκαίνια συμμετείχαν αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Κίνα, μεταξύ των οποίων πρεσβευτές και τοπικοί αξιωματούχοι της Σαγκάης, καθώς και ηγετικά στελέχη διεθνών εταιρειών, επιχειρηματίες, προσωπικότητες του πολιτισμού και στελέχη των διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: world.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο