Τι ζήτησε ο πρίγκιπας Κάρολος να κάνει στην Κρήτη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο της Αγγλίας, που πρόκειται να έλθει στην Κρήτη στις 11 Μαΐου. Κι ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Κάρολο, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Καμίλα να έρχεται μόνο και μόνο για να επισκεφτεί τις Αρχαιότητες της Κνωσού, όπως αποκαλύπτει σήμερα το cretalive, εκτός από τον εμβληματικό χώρο της Κρήτης και την επίσκεψη στο Μινωικό Ανάκτορο, ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου έχει ζητήσει να δει και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive ο ίδιος ζήτησε από τη Βρετανική Πρεσβεία να συναντήσει κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο μια δομή με μετανάστες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Πράγματι η Πρεσβεία μέσω της Ύπατης Αρμοστίας διερεύνησε τη δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιους χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες στο Ηράκλειο και τελικώς βρέθηκε η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον υψηλό προσκεκλημένο που θα πρέπει να συνάδει και με τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που η παρουσία του συνοδεύει.

Ετσι, μετά την επίσκεψη του στις Αρχαιότητες της Κνωσού, ο Κάρολος θα μεταβεί στις Αρχάνες και στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί από τη Διοίκηση της για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους πρόσφυγες. Ο διάδοχος του θρόνου θα δει και εργαζόμενους που ασχολούνται με την φροντίδα και την διαχείριση των προσφύγων. Βάρος στις συναντήσεις αυτές θα δοθεί στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό των προσφύγων και στη συνέχεια, μαζί με την Καμίλα θα έχει στο χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση 6 διαφορετικών ομάδων προσφύγων, 6 ατόμων η καθεμία που θα τους δει για περίπου 6- 7 λεπτά την καθεμία.

Ο Κάρολος θα συνοδεύεται από 4 βρετανικά Τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά, ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Στόχος του υψηλού προσκεκλημένου δεν είναι να κάνει μια αποστειρωμένη παρουσία στην Κρήτη, έστω τις λίγες ώρες που θα μείνει εδώ, αλλά να έχει επαφές με τον κόσμο και τους κατοίκους. Έτσι μετά την επίσκεψη στο παλιό σχολείο Αρχανών και τη συνάντηση με τους πρόσφυγες θα πάει και στην πλατεία του χωριού, θα γευτεί τοπικά προϊόντα ενώ θα χορέψει κιόλας τοπικούς χορούς όπως έχει ζητήσει από τους τοπικούς παράγοντες. Σίγουρα πάντως η παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για το νησί καθώς η εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ορίζοντα.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο